Meteoroloji Uyarı: Soğuk ve Yağışlı Hava Geliyor

Soğuk ve yağışlı hava geliyor: Güneşli günler geride kaldı

Meteorolojiden Soğuk ve Yağışlı Hava Uyarısı Geldi

Ülke genelinde mevsim normallerinden farklı olarak seyreden sıcaklıklar, Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte soğuk ve yağışlı havaların hakim olacağı uyarısında bulunuldu. Meteoroloji uzmanları, yarın için Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışlar ve yüksek kesimlerde kar yağışı ihtimaline dikkat çekiyor. Bu duruma ek olarak, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayları yaşanabileceği belirtiliyor.

Ülkemizin birçok kentinde etkili olması beklenen sağanak yağışlar nedeniyle buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Meteoroloji yetkilileri, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışının etkili olabileceğini bildirirken, diğer bölgelerde de sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise güneşli günlerin geride kaldığını belirterek, güney ve batı bölgelerinde sıcaklıkların düşeceğini ve yağışların artacağını açıkladı. İstanbul’da bugün aralıklı yağmur beklenirken, hafta sonuna kadar devam etmesi öngörülüyor. İzmir’de sıcaklık 28 derece iken Ankara’da 23 derece olacak ve yağmurlu bir hava bekleniyor. Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde kuzey rüzgarlarının etkili olacağı belirtilirken, Cuma günü ise kar yağışının Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan’da görülebileceği uyarısında bulunuldu.