Meteoroloji Uyarıyor: Kuvvetli Yağışlar İstanbul ve Diğer 11 Kentte Etkili Olacak

Aşırı sıcakların ardından sağanak alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün İstanbul dahil olmak üzere 12 kentte kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Kocaeli çevrelerinde çok kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde ise yer yer şiddetli ve aşırı yağışlar yaşandı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugün için de uyarıda bulundu. Prof. Dr. Şen, “Batı Karadeniz şu anda büyük risk altında görünüyor. Aniden taşkın meydana gelebilir, kaçamazsınız. Yarın (bugün) yağışlar çok daha kuvvetli ve şiddetli olacak” açıklamasını yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu bir havayla etkileneceği öngörülüyor. Marmara, Kuzey ve İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bu yağışların Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ, Giresun, Rize çevreleri, Trabzon’un doğusu ve Artvin’in kuzey kesimlerinde kuvvetli, Kocaeli çevrelerinde çok kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde ise yer yer şiddetli ve aşırı olması bekleniyor.

Kocaeli’de şiddetli yağışlar nedeniyle deniz ve dereler taştı, yollar sular altında kaldı. Bursa’da da sabah saatlerinden itibaren etkisini arttıran yağışlar sebebiyle İznik ilçesindeki bazı dereler taştı. Yağmurun etkisiyle oluşan sel suları, evlerin bahçeleri ve caddelerden akmaya başladı.

Şile’de ise dün sabah saatlerinde başlayan yağmur, Hacıllı Mahallesi’ndeki dere yatağının taşmasına sebep oldu. Mahsur kalan 3 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kamp yapan 2 kişi ise sel sularından korunmak için ağaca tırmanarak kurtulmaya çalıştı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, mahsur kalan 2 kişiyi helikopterle kurtararak sağlık görevlilerine teslim etti.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde ise bugün beklenen fırtına sebebiyle denize girmek yasaklandı. Ayrıca, Ordu’nun Altınordu ilçesinde sağanak yağışın etkisiyle Bülbül Deresi üzerinde bulunan 4 köprü araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Erzurum’un Uzundere ilçesinde ise çekilen şimşek fotoğrafları, kartpostallık görüntüler oluşturdu.