Metin Gökmen ve Ameliyat Trajedisi

Bel ağrısı şikayetiyle özel hastaneye gitti, ameliyat sonrası hayatı kâbusa döndü! Hepatit B virüsü kaptı, yüzde 50 engelli kaldı

Aksu İlçesinde Çiftçi Metin Gökmen’in Ameliyat Serüveni

Aksu ilçesinde çiftçilik yapan ve 3 çocuk babası olan Metin Gökmen, belindeki ağrı nedeniyle Isparta’da özel bir hastaneye başvurdu. Op. Dr. Okan G. tarafından muayene edilen Gökmen’e sinir sistemi kaynaklı bir problem olduğu ve ameliyat olması gerektiği söylendi.

18 Ocak’ta gerçekleştirilen operasyonda, iddiaya göre Gökmen’in vücuduna bilgisi dışında 8 platin takıldı. Ameliyat sonrasında sağ ayağında şiddetli ağrı yaşayan Gökmen, aynı hastanede ikinci kez ameliyat edildi ve platinler çıkartıldı.

Op. Dr. Okan G.’nin vücudun platinleri kabul etmediği bilgisini vermesi üzerine Gökmen, rızası olmadan platin takıldığını öğrendi ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Isparta’daki tedavi sürecinin ardından Antalya’da başka bir hastanede ameliyat olan Gökmen, Hepatit B virüsüne yakalandığını öğrendi. Henüz 1 hafta ameliyat olamadığı için virüs nedeniyle vücuduna yüksek derecede anestezi verildiği belirtildi.

Gökmen, “Şu an zor da olsa yürüyorum ama yüzde 50 engelli kaldım” diyerek yaşadığı zorlu süreci anlattı. Savcılığın suç duyurusunu kabul etmesi üzerine soruşturma başlatıldı.

Hastaneden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, Gökmen sağlık bakanlığının hastaneyi denetlemesi için gereken her şeyi yapacağını belirtti.