Meyer-Landrut’tan Türkiye-AB İlişkileri ve Vize Konusu Yorumları

Büyükelçi Meyer-Landrut: Türkiye-AB ilişkileri olması gereken noktada değil

Meyer-Landrut’un Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerine Dair Mesajları

Meyer-Landrut, AB-Türkiye ilişkileri hakkında şunları söyledi: “Şu aşamada AB-Türkiye ilişkilerinin olması gereken noktada olmadığını düşünüyorum. Bu ülkede Avrupa’yı, Avrupalı yaşam tarzını çok önemli gören pek çok insan gördüm. Her ne kadar bu doğrudan üyelik anlamına gelmese de, benim Avrupa isteği diye adlandırdığım şeyi benimseyen nüfusun önemli bir kesiminin olduğu açıktır.”

Son dört yılda Türkiye-AB ilişkilerinde önemli gelişmeler yaşandığını belirten Meyer-Landrut, Türkiye’nin Horizon ve Erasmus gibi dokuz önemli programa ortak olduğunu ve Türk araştırmacıların, araştırma enstitüleri ve özel sektörün Avrupa finansmanına erişim sağladığını ifade etti. Göç konusunda yapılan çalışmalara da değinen Meyer-Landrut, Türkiye’nin 10 milyar Euro’nun üzerinde destek aldığını vurguladı.

Vize konusuna da değinen Meyer-Landrut, Türk vatandaşlarının vizeye erişiminde kısıtlamalar olmadığını belirterek, “Son iki yıldır başvurularda önemli bir artış görüyoruz. Evet, bekleme sürelerinin uzun olduğu münferit durumlar olabilir ancak 2023 yılına ait rakamlarda dünya genelinde en çok Türk vatandaşlarının Schengen vizesi için başvurduğunu gözlemliyoruz,” dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın Cumhuriyet Müzesi bünyesinde yer alan Sığınak Kültür Sanat’ta açtığı ‘Devriamber’ sergisini ziyaret etti. Sergiyi ilgiyle inceleyen Meyer-Landrut, eserleri beğendiğini dile getirerek Fırat’ı tebrik etti.