Mezuniyet Töreni Olayı açıklaması

Bakan Tekin’den kıyafet krizi açıklaması

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN’DEN MEZUNİYET TÖRENİNDEKİ OLAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mezuniyet törenlerinde yaşanan bir olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, “Mezuniyet töreni için her öğrenciye 4 kontenjan verilmiş ve ‘Kiminle geleceksin’ diye sorulmuş. Öğrenciler fazla kişi ile geldiği için yaşanmış bir olay, listedekinin iki katı misafirle gelinmek istenmiş. Okul müdürü de doğal olarak ‘Biz bu listedeki isimlere göre bir organizasyon yaptık. Önce listedekileri alalım yer kalırsa sizi de alırız’ demiş.”

Bakan Tekin, yaşanan olayın ardından ilçe milli eğitim müdürlüğünün hızla müdahale ettiğini belirterek, “Olay arzu etmediğimiz bir boyuta ulaştı. Bu olay duyulunca ilçe milli eğitim müdürlüğümüz 7-8 dakikada olay yerine intikal edip çocukların mezuniyet törenine katılmasını sağlamış.” diye konuştu.

Mezuniyet törenlerindeki kıyafet kararlarını belirleyen yönetmelik maddesine de değinen Bakan Tekin, “Okul müdürümüzün, olay artık yönetilemez boyuta gelince ‘yönetmelik maddesi’ olarak işaret ettiği şey, aslında okullarımızın normal eğitim öğretim dönemindeki kıyafet kararlarını içeren ilgili yönetmelik. Mezuniyet gibi etkinlikleri bu çerçevede değerlendirmek doğru değil. İhmali olan kişilerle ilgili incelemeleri yapacağız. Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olaydı, inceleniyor.” şeklinde konuştu.