MHP, 52 Milletvekili ile Seçimleri Tamamladı ve Sürprizlere İmza Attı

MHP'den sürpriz

MHP 52 Milletvekili ile Seçimleri Tamamladı

MHP, 24 Haziran 2018 seçimlerinde yüzde 11.1 oranında oy alarak 49 milletvekili kazanmıştı. Ancak dünkü seçimlerde, saat 24.00’e kadar açıklanan verilere göre, MHP’nin oy oranı 10.79 ve milletvekili sayısı 52 oldu. Parti, 2018’de 5 milyon 506 bin oy kazanırken, dün 4 milyon 564 bin 34 seçmenden oy aldı. Seçim sonuçlarına göre, MHP Lideri Devlet Bahçeli yüzde 29.06 oranıyla Osmaniye’den parlamentoya girdi.

MHP, seçimlerde büyük sürprizlere imza attı. Anketlerde baraj altında gösterilmesine rağmen, MHP’nin milletvekili sayısı arttı ve Yeniden Refah Partisi de hiç görünmemesine rağmen milletvekili çıkardı. MHP’nin İstanbul’daki milletvekili sayısı 5’ten 3’e ve Ankara’daki sayısı ise 5’ten 3’e indi. Ancak Parti, Antalya ve Kahramanmaraş’ta milletvekili sayısını ikiye çıkardı ve Balıkesir, Bolu, Çankırı, Çorum, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Nevşehir, Niğde ve Kilis’ten de adaylarını Meclise göndermeyi başardı.

Sonuç olarak, MHP’nin oy oranı düştü, ancak milletvekili sayısı arttı. Seçim sonuçları, politikada her zaman sürprizlerin mümkün olduğunu gösterdi.