“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın Duruşunu Vurguladı ve 31 Mart Seçimlerine İlişkin İşbirliği ve İlkeli Tavrın Altını Çizdi”

Akşener’e yanıt: Ciddiye alınacak bir tarafı yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi: “MHP, Cumhur İttifakı’nın temel felsefesi ve duruşuyla uyumlu bir siyasetle Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nde nasıl mücadele ettiyse, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde de aynı ilkeli ve işbirliği odaklı tavrını sergileyecektir. ‘Ayrı ayrı seçime girme’ çağrısı, bizim için ciddiye alınması gereken bir tarafı olmayan bir ifadedir. Seçime ayrı girmek isteyenlere yardım eden veya önüne geçen kimse yoktur. Bu çağrıyı yapanların hem yerel düzeyde işbirliği ve ittifaklara açık kapı bırakmaları hem de tek başına seçime girmekten bahsetmeleri sadece tutarsızlık değil, aynı zamanda mantık hatasıdır.”

“Milletin iradesini temsil ettiğini iddia eden bir parti, zilletle kesin bir şekilde yollarını ayırması ve bunu kamuoyuyla açıklaması ahlaki bir sorumluluktur. Cumhur İttifakı’nın tüm unsurları, 31 Mart seçimlerine heyecan ve istekle hazırlanacak ve ortak akılla işbirliğini sürdürecektir. Yerel yönetimlerin üzerindeki zillet gölgesi, halkın aydınlık siyasetiyle kaldırılacaktır. Merkezi ve yerel yönetim arasında bir köprü kurmak isteyen herkes kalbimiz açıktır.”