MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Siyasetin Kirli Oyunlarına Karşı Durmalıyız

Bahçeli’den ‘fon’ tepkisi: Doymayan kursaklar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, iftiralara ve karanlık oyunlara karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. Bahçeli, ayrılıklara karşı birleşmenin önemine değinerek, siyasetin çıkarlar ve egolar için bir araç olarak kullanılmasının demokrasiye ve siyaset kültürüne verdiği zararın korkunç boyutlara ulaştığını belirtti. Siyasetçilerin milletin sesine kulak vermesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, makam, koltuk, şöhret ve servet hırsıyla hareket edenlerin siyasi partiden daha çok organize menfaat şebekesi veya suç örgütüne dönüşebileceğine dikkat çekti. Bir siyasetçinin sözünün ve davranışlarının güvenilir olması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, bu noktada samimiyet, dürüstlük ve tutarlılığın önemine değindi.

Bahçeli, finans ve fon oyunlarıyla daha fazla faiz geliri elde etmek isteyenlerin milletin öfkesine yol açtığını belirtti. Ayrıca TikTok platformu ve siyasete yönelik taciz ve yolsuzluk iddialarının da toplumun zarar görmesine neden olduğunu ifade etti. Toplumsal arınma ve siyasi aklanmanın önemli bir görev olduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye’nin bu kirliliklere daha fazla maruz kalmaması gerektiğini söyledi. Ucuz fırsatçılık yapan ve takiye yapanlar ile dürüst ve ilkeli siyaset yapanların ayrımının yapılacağını belirten Bahçeli, Türk milletinin geçmişinin kefaleti ve şehadeti altında ilkeli siyaset yapanlara destek vereceğini ifade etti.

Bunun yanı sıra Bahçeli, CHP Genel Başkanı’nın İstanbul’a mühürlü olduğunu söylemesine karşılık “Biz o paslı mührü kazıyarak söküp atmayı başaracağız.” dedi. Ayrıca çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyenin, çalışan emeklilere de yansıtılma kararının memnuniyet verici olduğunu belirten Bahçeli, bu kararı desteklediklerini söyledi. Bahçeli, sözde ve bölücü bir sanatçıya hürmet eden CHP Genel Başkanı’na da hatırlatmada bulunarak, onur ve gururunun Türk milleti olduğunu dile getirdi. Bahçeli’ye göre, herkes eşit ve Türkiye’nin parçasıdır.