MHP Lideri Bahçeli, Anayasa ve Erken Seçim Konularında Açıklamalarda Bulundu

Bahçeli'den ilk 4 madde yanıtı: Şaşı bakanlar yok hükmünde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

Özgür Özel’in Anayasa’nın ilk dört maddesi hakkındaki soruları üzerine Bahçeli, “MHP’ye Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili soru sormak, bu kapsamda teste tabi tutmak, yoklama yapmak elbette hiç kimsenin hakkı, harcı ve haddi değildir.” dedi. Özgür Özel’in tutumunu eleştiren Bahçeli, “Kim olursa olsun, Anayasa’nın ilk dört maddesine şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler bizim için yok hükmündedir.” şeklinde konuştu.

Bahçeli ayrıca, Anayasa’nın dördüncü maddesinden hareketle ilk üç maddeyi değiştirmeye kalkışanları sert bir dille eleştirerek, “Bu dünya gözüyle müsaade etmemiz ve çanak tutmamız imkânsızdır. Emel sahipleri kendilerine mutlaka çekidüzen vermelidir.” ifadelerini kullandı.

Erken seçim tartışmalarına da değinen Bahçeli, “Özgür Bey’in erken seçim istemeyeceğiz açıklaması hafızalara kazınmışken, 2025 yılında erken seçim çağrısında bulunması akıl tutulması ve hayal tutsaklığıdır.” diyerek, Özgür Özel’in vaatlerini “bir litrelik rakının 140 liraya inmesinden başka bir şey olmadığı” şeklinde eleştirdi.