MHP Lideri Bahçeli: Biden’ın Adaylıktan Çekilmesi ve Diğer Konular

MHP lideri Devlet Bahçeli'den Dendias'a tepki: Açıklamaları küstahlık, hezeyan içindedir

MHP Genel Başkanı Bahçeli: “ABD Başkanı Biden’ın Adaylıktan Çekilmesi Bölgesel ve Küresel Etkilere Neden Olacak”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Joe Biden’ın 5 Kasım 2024’te yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekilmesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Muhalefetin umut bağladığı, siparişiyle siyaset yaptığı, bölücülerin ve teröristlerin kukla olarak hizmet ettiği Joe Biden’ın, ABD başkanlık yarışından çekilmesi bölgesel ve küresel zeminde etkileri olacak bir gelişmedir” dedi. Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanımızı ve iktidarını devirme planı yapanların kendileri tasfiye olmaktadır” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mücadelesi ve iktidarın dirayetiyle terör devletinin bağlantı noktalarının bertaraf edildiğini vurgulayan Bahçeli, “Sürekli operasyon stratejisi Allah’ın izniyle başarıya ulaşacak, terörün ve bölücülüğün kökü kazınacaktır” şeklinde konuştu.

CHP ve DEM’in Bölücülük ve Terörle İlişkisi

Bahçeli, Doğu ve Güneydoğu’daki bazı il ve ilçelerde belediye hizmetlerinin kötüye kullanılmasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. “Bölücülüğü sokağa taşıma gayretlerini dikkatle takip ettiğimizi herkes bilmelidir. CHP ile DEM’in ateşle oynadığını ve demokrasiyi lekelediğini belirtmek isterim” diyen Bahçeli, “CHP’nin şifreleri PKK’nın elinde, DEM’in kullanımındadır. Emperyalizmin içimize kadar yuva yapmış piyonları muhakkak çuvallayacak, alayının birden oyunları bozulacak, mahcubiyet ve mağlubiyet yaşayacak” şeklinde konuştu.

Türkiye Ekonomisinin Durumu

Ekonominin durumuna da değinen Bahçeli, “Türkiye ekonomisi, güven verici adımlarla istikrarlı ve umut veren bir yükseliş içerisindedir. Dezenflasyon süreci her geçen gün etkisini göstermekte, büyüme, istihdam, ihracat, yatırım ve üretimde iyimser hedefler kamçılanmaktadır” ifadelerini kullandı. “CHP Genel Başkanı’nın ağır ekonomik kriz iddiaları yalnızca bühtandır. Türkiye ekonomisi en kötü senaryoları engelleyerek ilerlemektedir” diye belirtti.

Kıbrıs ve Yunanistan İlişkileri

Bahçeli, Yunanistan Savunma Bakanı Dendias’ın açıklamalarına sert tepki göstererek, “Türk düşmanlarının huzursuz ve uykusuz olduğunu” söyledi. Kıbrıs konusuna da değinen Bahçeli, “Kıbrıs Türk devletinin tanınması gerektiğini ve Türkiye’nin bu konuda kararlı olduğunu” ifade etti. Ayrıca, Girit ve Kıbrıs ilişkisine vurgu yaparak, “Güney Kıbrıs’ı İsrail’in lojistik merkezi haline getirme çabalarının istikrarsızlık yaratacağını” belirtti.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıl Dönümü

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümüne ilişkin konuşan Bahçeli, “Kıbrıs Türklüğünün onuru ve var olma hakları için mücadele edildiğini ve Türk düşmanlarının huzursuz olduğunu” ifade etti. “Kıbrıs Türklüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

ABD Seçimleri ve Türkiye İlişkisi

ABD’deki seçimlerin Türkiye ile ilişkileri nasıl etkileyeceğine yönelik olarak Bahçeli, “Biden’ın gidişinin bir müjde olduğunu ve Netanyahu’nun da gidişinin bir diğer müjde olacağını” belirtti.

Hayvan Hakları ve MHP

Haberde yer alan sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifine değinen Bahçeli, “Türk milletinin hayvanları sevdiğini ve köpeklere karşı yanlış uygulamalara karşı duracaklarını” vurguladı. Bahçeli, “MHP üzerine düşeni yapacaktır” şeklinde konuştu.

İfade Özgürlüğü ve Medya

Son olarak, Bahçeli basın toplantısının sonunda ifade özgürlüğüne değinerek, “MHP’ye karşı yapılan haksızlık ve iftiraların takip altında olduğunu ve gerekli hukuki işlemlerin yapılacağını” belirtti.