MHP Lideri Bahçeli’den Seçim Sonrası Değerlendirme ve Çağrılar

Bahçeli’den asgari ücret sözü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim gündeminin geride kaldığını belirterek, Türkiye’nin meselelerini konuşarak, kafa kafaya vererek çözülebileceğine dikkat çekti. Bahçeli, 28’inci yasama döneminin ilk grup toplantısında yaptığı konuşmada, siyaseti kör dövüşüne çevirmekten kaçınmamız gerektiğini vurguladı.

Bahçeli, Türkiye’nin siyasi kriz yıllarını geride bıraktığını ve parlamenter sisteme geri dönme hayallerinin suya düştüğünü ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin güçlenerek çıktığını belirten MHP lideri, partisine yapılan tahriklere de değinerek, MHP’nin 5 milyon 484 bin 820 oy oranıyla şeytani planları altüst ettiğine dikkat çekti.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve diğer siyasi liderlerin milletin çağrısına kulak vermeleri gerektiğini belirterek, en azından yeni bir anayasa konusunda olumlu ve yapıcı yaklaşmalarının önemine vurgu yaptı.

MHP lideri ayrıca, dövizdeki dalgalanma konusunda da açıklamalarda bulundu ve asgari ücretle geçinen kimselerin, emeklilerin, memurların ve toplumun her kesiminin döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları ücret ve maaş seviyelerine çıkarılmalarını desteklediğini belirtti. Bahçeli, MHP olarak kutlu değerleri milli şuur ve millet sevgisi ile korumaya sonuna kadar yeminli olduklarını ifade etti.

Bahçeli’nin konuşmasında dikkat çeken unsurlardan biri de, yakasına taktığı 100. yıla özel rozet ve parmağındaki “1923-2023” yazılı yüzüktü.