“MHP lideri Devlet Bahçeli, gençlere çağrı yaparak üniversite sınavlarının kaldırılması için mutabakat çağrısı yaptı”

Bahçeli: Üniversite sınavlarını kaldıracağız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti grubunun toplantısında yaptığı konuşmada, partisinin gençlere yönelik mesajlarının önemine vurgu yaptı. Hayatın okul ve ev arasında gidip gelmekten ibaret olmadığını ifade eden Bahçeli, öğrencilerin ve gelecek nesillerin hayatı daha fazla seçmeli test mekaniği veya kısır döngü halindeki öğretim mantığına mahkum etmememiz gerektiğini belirtti. Türkiye’nin yüzyıl hedeflerine ulaşmasının anahtarının gençlerimiz olduğunu ifade etti. Bahçeli, üniversite giriş sınavlarının kaldırılması konusunda geniş ve gerçekçi bir mutabakat ortamı kurulması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, seçimlere hazırlık sürecinin başladığını ve her an seçim yapılıyormuş gibi demokratik ihtimallere hazır olmamız gerektiğini de ifade etti. 2024’teki yerel seçimlere hazırlanacaklarını belirten Bahçeli, sosyal ve ekonomik meselelerin çözümü için yasama faaliyetlerinin hızlandırılacağını ve emeklilere, memurlara, esnaflara, dar ve sabit gelirli insanlara müjdeli haberlerin verileceğini açıkladı.

MHP lideri faize bakışlarının bell olduğunu söyledi ve faiz artışının yatırımı caydırdığını, üretim çarkına zarar verdiğini ve kredi ihtiyacını pahalandırdığını vurguladı. Ancak Türkiye’nin ekonomik istikrarını ve huzurunu sağlamak için bazı can yakan tedbirlerin alınması gerektiğine de dikkat çekti. Bu zorlukların bugünkü külfete katlanmak zorunda olduğumuz anlamına geldiğini söyledi.

Bahçeli’nin özel olarak yaptırdığı “Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerinin yer aldığı yüzük ve rozeti de konuşmasının önemli bir parçası olarak göze çarptı.