MHP’li Yalçın’dan Mahalli İdareler Seçimleri Sonuçları ve Siyasi Açıklamalar

MHP'li Semih Yalçın: Türk milliyetçilerinin evi, ocağı, otağı MHP'dir



MHP’li Yalçın’dan Mahalli İdareler Seçimleri Sonuçlarıyla İlgili Açıklama

MHP’li Yalçın’dan Mahalli İdareler Seçimleri Sonuçlarıyla İlgili Açıklama

MHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimleri’nin sonuçlarına ilişkin tartışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yalçın, tartışmaların devam ettiğini belirterek, “Bazı bilindik Pinokyo figürleriyle Lilliput’lu ülkü cüceleri, cambaz oynatıcılar tarafından yeniden sahneye sürülmekte, eski nakaratlar tekrarlanmaktadır.” dedi.

Yalçın, “Bu tartışmalardan bilistifade, içinde MHP’ye karşı erik kurusu birikmiş, tatmin edilmemiş hınç ve intikam hissi kalbinde bar tutmuş ne kadar atık ve safra varsa muarızlarımız tarafından yemlenerek üzerimize gönderilmektedir.” şeklinde devam etti.

Yalçın, MHP’yi diğer siyasi partilerden ayıran unsurlardan bahsederek, “MHP bir dava partisidir; yaslandığı ideolojik, sosyolojik ve siyasi yapı da Milliyetçi-Ülkücü Hareket’tir.” dedi.

Ocak Başkanlığı ve Siyasi İmtiyazlar

Ocak başkanlığı ile ilgili olarak Yalçın, “Ocak başkanlığı yapmanın kimseye siyasi ayrıcalık kazandırmayacağını vurgulayan Yalçın, “Ocak başkanlığı yapmak; hiç kimseye siyasi imtiyaz ve üstünlük kazandırmadığı gibi, Milliyetçi-Ülkücü Hareket ve davayla ilgili söz söyleme ayrıcalığı da tanımaz.” ifadelerini kullandı.

“Kalmalarından Çok, Gitmeleri Evladır”

MHP’li Yalçın, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “İçinden yetiştiği camianın damına taş, camına kurşun atarak, kapısında ürüyerek Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in rehberi veya akil kişisi olacağını sananlar, sırtı açık düş gören bedbahtlardır.” dedi.




“`