MHP’nin Önemi ve Milliyetçilik Yolunda İlerleyiş

MHP’den İYİ Parti’ye 3. Yol cevabı

Milliyetçilik Yolunda MHP’nin Önemi!

Türkiye’nin politik gündeminde uzun süredir ön planda olan milliyetçilik temel bir unsurdur. Ancak son zamanlarda siyasette sıkıntılar yaşayan bazı kesimler, milliyetçiliği 3. bir yol olarak göstermeye çalışmaktadır. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Türk milliyetçiliği davasının tartışmasız temsilcisi olarak siyasetteki itibarını, ağırlığını ve etkisini göz ardı eden umutsuz bir inadın arkasında olduğunu belirtmektedir.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türk milliyetçiliği davasının 54 yıllık bekçisi olan MHP’nin yok sayılarak -milliyetçilik üzerinden- 3. bir siyasi yol oluşturmaya çalışmak, deniz üzerinde yürümeye benzetilmektedir. MHP’nin olmadığı bir siyasi denklemde Türk milliyetçiliği davası gütmek, hedefe kurusıkı tabancayla ateş etmek gibi bir şeydir. Üstelik Türk milliyetçiliği, Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren Türkiye’nin siyasi ekseninin temelini oluşturmaktadır. Bu nedenle milliyetçilik, ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin geleceği için başından beri birinci yoldur.

Yalçın ayrıca MHP’nin kongre sürecini başlattığını belirtti. İstanbul’un Fatih ilçesinde başlayan ilçe kongreleri sürecinde, 442 ilçenin kongreleri tamamlandı. Şu ana kadar 23 ilçenin kongresi tamamlandı ve Partinin 14. Olağan Büyük Kurultayı’nın düzenleneceği tarih, kongre sürecinin tamamlanmasının ardından duyurulacak.