Millet İttifakı Tandoğan Meydanı’nda Son Mitingini Yaptı

Bahar havasında sandığa gidin

Millet İttifakı, 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan seçimler öncesinde Ankara Tandoğan Meydanı’nda son mitingini yaptı. Kalabalığa seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Çankaya Köşkü halkın köşküdür” diyerek, “Bu ülkenin sorunlarına talibim, saraylarına değil” ifadelerini kullandı. Ayrıca Kılıçdaroğlu, “en geç iki yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi ülkelerine uğurlayacağız. Bu ülkenin haramilere, uyuşturucu baronlarına ve beşli çetelere yer yok, kökünü kazıyacağım hepsinin” dedi.

Mitingde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 1993 yılında Şırnak kırsalında bir roket saldırısında gözlerini kaybeden Gazi Hüseyin Özlük ile birlikte konuştu ve “Bizden terörist olmaz. Bizden Ankara olur, İstanbul olur, Hakkari olur, Türkiye olur” ifadesini kullandı. Aynı anda binlerce kişi kalp işareti yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da çelik yelek giydi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dünkü Samsun ve Ankara mitinglerinde çelik yelek giyme sebebini “İsimler veriliyor. Biz o isimleri İçişleri Bakanlığına bildiriyoruz, duyum aldığımız kişilerden tehdit gelme olasılığının yüksek olduğunu biliyoruz” diyerek açıkladı. Mitingde bulunan liderler birlikte halka hitap ettiler ve onbinlerce kişi alkışlarla mitingi sonlandırdı.