Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlere Kişiselleştirilmiş Mektup Gönderdi: Öğretmenler, Bu Jest Karşısında Duygusal Anlar Yaşadı

Bakandan mektup alan öğretmenler: 'Özel ve önemli hissettik’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yılki Öğretmenler Günü’nde bir jest yaparak öğretmenlere kişiselleştirilmiş bir mektup gönderdi. Mektuplar, öğretmenlerin cep telefonlarına ulaştı ve başlıkta “Saygıdeğer Öğretmenim” ifadesi yer aldı. Bu özel mektup emekli öğretmenlere de gönderildi ve her öğretmenin çalışma yılı, görev yaptığı okullar ve şehirler gibi bilgiler içeriyordu. Bakan Tekin, mesleğinin ilk 3 yılındaki öğretmenlere hitaben “Şimdiden birçok öğrencinin hayatına dokundunuz. Sizinle aynı yolda yürümekten gurur duyuyorum” şeklinde bir ifade kullandı.

Öğretmenler, cep telefonlarına gelen bu mesaj ve Bakan Tekin’in mektubunu okuyunca duygusal anlar yaşadılar. İlkokul öğretmeni Seda Tuğçe Dar, mesajı görünce çok mutlu olduğunu belirtti ve “Verdiğimiz emeğin karşılık buluyor olması çok değerli. Kendimi desteklenmiş hissettim. Çok şaşırdım. İsmimin mektupta olduğunu görmek, meslekte kaçıncı yılım olduğunu anlatması ve çocukların hayatına ne kadar etki ettiğimizi anlatması bizleri çok mutlu etti. Günümüze anlam kattı” dedi.

Bakan Tekin’in mektubunu alan öğretmenler de çok mutlu oldular.

Biyoloji öğretmeni Fatih Yıldız, aldığı sıradışı bir mesajdan bahsederek “Her zaman aldığım sıradan mesajlar sanmıştım. Mektubu açtığımda ismimi görmek, görev yaptığım yıl sayısını ve okul değişikliklerimi görmek beni özel hissettirdi. Bu sıra dışılık, heyecan yarattı. Bu vesileyle Sayın Bakanımıza da öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Edebiyat öğretmeni Meral Ünlü Yavuz da, çok duygulandığını ve gururlandığını vurgulayarak “Öğretmenlik mesleğini severek ve içtenlikle yapıyorum. Her öğretmenler gününde bunu hissediyorum. Öğrencilerimin hayatına dokunabilmek, onlarla geçirdiğimiz zamanların ne kadar kaliteli ve verimli olduğunu hissetmek harika” şeklinde konuştu.