Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ümraniye’deki Necmettin Öztürk İlköğretim Okulu’nun Açılış Töreninde Yer Aldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den belediyelere 'su' tepkisi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Necmettin Öztürk İlköğretim Okulu’nun açılış töreninde yer aldı. Törene, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, okulun yapımına katkı sağlayan Necmettin Öztürk’ün eşi Meral Öztürk ve kızı Hilal Öztürk de katıldı. Bakan Tekin ve Belediye Başkanı Yıldırım, törende konuşma yaparak destek çağrısı yaptılar.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, törende yaptığı konuşmada, milli eğitimin sadece bakanlık veya bütçeyle sınırlı olmadığını belirtti. “Yapsın” diyenler yerine birlikte çalışmayı tercih ettiğini söyleyen Bakan Tekin, Necmettin Bey ve ailesine teşekkür etti. Okula destek olmanın sadece bir okul yapmaktan ibaret olmadığını vurgulayan Bakan Tekin, öğrencilere bu coğrafyaya hizmet etmiş kişilere minnettarlığı öğretmeyi amaçladıklarını ifade etti. Bakan Tekin, okulu teslim alarak öğretmenlerle birlikte bu amaç doğrultusunda çalışacaklarını ve toplumun tüm kesimlerinin desteğini beklediklerini belirtti.

Genel bütçeden eğitim harcamalarına ayrılan paya da değinen Bakan Tekin, bu konuda bazı belediyelerin kendilerine destek olmadığını hatta bazılarının engel çıkararak yargıya taşıdığını dile getirdi. Bunun yanında eğitim öğretim sürecine sürekli destek olan belediyeler olduğunu da sözlerine ekledi. Bakan Tekin, bu destekçi yerel yönetimlere teşekkür etti.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise 24 derslik ve 4 anaokulu dersliğinden oluşan bir okulun açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Ümraniye’nin hızla büyüdüğünü ve okul ihtiyacının bitmediğini belirten Yıldırım, başka okulların yapımına da devam ettiklerini ifade etti. Pandemi ve deprem gibi faktörler nedeniyle biraz gecikme yaşandığını ancak 20-25 okul ihtiyacını karşılamak için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Yıldırım, arsaları Bakan Tekin’e sunacaklarını ve birlikte bu okulların inşası için çalışacaklarını belirtti. Böylece Ümraniye’deki 125 bin öğrencinin okul ihtiyacını karşılayacaklarını ifade etti.

Kurdele kesimi ve hediyelerin takdim edilmesinin ardından okul binasını ziyaret eden Bakan Tekin, daha sonra tören alanından ayrıldı.