Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Temel Eğitim Yönetmeliği ve Öğretmen Atamaları Hakkında Açıklamalar!

Bakan Tekin açıkladı: Sınıf geçmede yeni düzenleme... Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ülke TV’de gerçekleşen canlı yayında temel eğitim yönetmeliği hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, sınıf geçmeye ilişkin yeni düzenlemeyi açıkladı ve yönetmeliğin önümüzdeki hafta yayınlanacağını belirtti.
“Yönetmeliği henüz yayınlamadık, ancak önümüzdeki hafta yayınlanacağını tahmin ediyoruz. Yeni düzenlemeyle birlikte, belli derslerde ortalamanın üzerinde başarı gösterme zorunluluğu getiriyoruz. Örneğin, Türkçe dersinden 70 puan almak artık geçme şartı olacak.” dedi.

Ayrıca Bakan Tekin, açık liselerdeki yeni düzenlemeler hakkında da bilgi verdi ve sınavların artık yüz yüze yapılacağını belirtti.
“Açık lise öğrencileri için yaptığımız düzenlemeleri gözden geçirdik. Şu anda kayıt yaptıran öğrenci sayısı oldukça azalmış durumda. Bu, aldığımız tedbirin kamuoyunda olumlu bir şekilde karşılandığını ve doğru bir adım attığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze yapılacak.” şeklinde konuştu.

Öğretmen atamalarına ilişkin olarak ise Bakan Tekin, bütçe kanunu geçmeden atama sürecini başlatamayacaklarını belirtti. Ancak atamaların yeni eğitim yılı başlamadan önce yapılmasını istediğini paylaştı.
“Atama sürecini başlatmak için bütçe rakamlarının netleşmesini beklemek zorundayız. İlgili bakanlarla bir araya gelerek 3 ay içinde atama sürecini başlatmayı hedefliyoruz, böylelikle yeni eğitim yılına yetişmiş öğretmenlerle başlamayı düşünüyoruz.” şeklinde açıklamalarına devam etti.