Milli Piyango Özel Yılbaşı Çekilişi Büyük İkramiye Heyecanıyla Geri Sayıma Başladı!

Milli Piyango biletlerinin yüzde 75’i satıldı

Milli Piyango’nun özel yılbaşı çekilişi için geri sayım başladı. Yeni yılın gelişiyle birlikte, büyük ikramiye olan 400 milyon liranın heyecanı da arttı. Bu yılki çekilişte dağıtılacak toplam ikramiye tutarı ise 2 milyar 355 milyon 650 bin lira olarak belirlendi. Büyük ikramiyenin tamamı, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da biletler arasında paylaştırılacak şekilde dağıtım garantili olacak.

Yılbaşı çekilişi, büyük ikramiyenin satılan bilete isabet ettiği ana kadar devam edecek. 31 Aralık gecesi canlı olarak televizyonda yayınlanacak olan çekiliş, tüm sonuçlar Milli Piyango’nun internet sitesinden de açıklanacak.

İstanbul Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yazıcı, bilet satışlarının İstanbul genelinde yoğun olduğunu belirtti. Yazıcı, “Biletlerin yüzde 45-50’si İstanbul’da satılıyor. Büyük ikramiyelerin seyyar bayilerden daha sık çıktığını söyleyebilirim. Bu yıl da tarihinde bir rekor olan ikramiyenin tamamının dağıtım garantisi, kazananlar için büyük bir şans” dedi.

Nimet Abla’nın yeğeni Nimet Özden ise 30 yıl aradan sonra büyük ikramiye için bilet satmaya başladı. Özden, müşterilere hizmet etmek amacıyla tekrar gişede bulunmak istediğini belirterek, “Günde 50 bin tane bilet satıyoruz. Bir hafta içinde bu sayı daha da artacak. İnşallah büyük ikramiyeleri benim elimden veririz” dedi.

Bilet satıcısı İbrahim Ünlü, Milli Piyango bileti sattığı 30 yıl boyunca birkaç kez ikramiye dağıttığını söyledi. Bu yıl büyük ikramiyenin tamamının dağıtım garantisi olduğunu belirten Ünlü, “Satışlar aşırı yoğun. Biletlerin yüzde 90’ı tükenmek üzere. İnsanlar umut arayışında” dedi.

Seyyar bilet satıcıları Gülcan Kaya ve Mustafa Kaya da İstiklal Caddesi’nde satışların yoğun olduğunu ifade etti. İkisi de büyük ikramiyenin dağıtım garantisiyle satışların daha yoğun olacağını düşünüyor.

Bilet alan vatandaşlar da büyük ikramiyenin hayallerini süslediğini belirtiyor. Nuri Yılmaz, bilet çıkması durumunda ev ve araba alacağını ve daha sonra fakirlere dağıtacağını söylüyor. Mustafa Akbaş ise çocuğuna ev ve araba almak istediğini ifade ediyor.

Bilet alan İbrahim Demir ise büyük ikramiyenin şansa bağlı olduğunu söyleyerek, fakirlere yardım etmeyi planladığını belirtiyor. Hüseyin Aydın da bilet almanın kendisi için bir hayal olduğunu ve çıkarsa hayır işlerinde kullanacağını ifade ediyor.