Milli Savunma Bakanlığı’ndan Önemli Açıklamalar: Terörle Mücadele, Eğitim Uçakları ve Uluslararası Tatbikatlar Hakkında Bilgiler

ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, terörle mücadele, ABD’nin PKK/YPG’ye sağladığı destek, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci gibi konularda milli güvenlik hassasiyetlerinin ön planda olduğunu vurguladı.

Hava Kuvvetlerine ait CN-235 Nakliye Uçağının Deniz Kuvvetlerine tahsis edilmesine ilişkin yapılan açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının harekat, ulaştırma ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığından 1 yıl süreyle geçici olarak CN-235 uçağının tahsis edildiği belirtildi.

Sosyal medyada dolaşan bir haberde, İzmir Limanı’nı ziyaret eden Yunan gemisinin Türk bayrağı çekmemesi üzerine yapılan açıklamada, “Mütekabiliyet esasları çerçevesinde bizim gemilerimiz de Yunanistan liman ziyareti gerçekleştirdiğinde Yunan bayrağı çekmiyor” denildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığında bazı gemi ve denizaltıların test ve eğitim gemisi sınıfına ayrılmasının değerlendirildiği belirtilirken, bazı gemi ve denizaltıların eğitim/test gemisi olarak kullanılabilmeleri amacıyla tip göstergelerinin belirlendiği kaydedildi.

2024 yılında gerçekleştirilmeyecek olan Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı hakkında yapılan açıklamada, 2025 yılında planlanan bir tarihte gerçekleştirileceği ve aynı zamanda Milli Anadolu Kartalı Eğitimi’nin de belirli tarihler arasında icra edileceği ifade edildi.

Son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirilen 38 teröristin yanı sıra sınırlarda yasa dışı geçiş yapmaya çalışan şahısların yakalanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Gazze’de ateşkes ilan edilmesi ve insani erişimin sağlanması kararının olumlu bir adım olarak değerlendirildiği ve İsrail’in bu karara uyması beklenirken, Gazze’de yaşanan zulmün son bulması için kalıcı bir çözüm gerektiği vurgulandı.

Personel ve askeri öğrenci alım faaliyetlerinin planlandığı şekilde devam ettiği ve Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına katılımın yüksek olduğu belirtildi. Adayların başarılı olmaları halinde okul tercihlerini yapabilecekleri tarih aralığının da verildiği açıklamada yer aldı.