Milli Voleybolcu Hande Baladın, Tehdit Mesajlarına Karşı Hukuki Süreç Başlattı

1 km’den fazla yaklaşamayacak... Asitli tehdide elektronik kelepçe

Milli voleybolcu Hande Baladın, sosyal medya üzerinden kendisini ve takımını tehdit eden Mustafa Neşeli hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Neşeli’nin tehdit içeren mesajında, “Bu alenen devamlı tehdit, taciz aklınıza gelebilecek ne varsa uyguladım” şeklinde konuştuğu belirtilmişti. Baladın, bu tehditler nedeniyle can güvenliği konusunda endişe duyduğunu belirtti ve savcılık soruşturması sonucunda Neşeli hakkında dava açıldı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme, Neşeli’nin cezai sorumluluğunun olmadığı gerekçesiyle “kadına karşı silahla tehdit” suçundan ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Ancak mahkeme, Neşeli’nin yüksek güvenlikli bir sağlık kurulunda koruma ve tedaviye alınmasına karar verdi.

Dava sürecinin ardından Hande Baladın, can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğu gerekçesiyle korunma talebinde bulundu. Baladın’ın avukatları, Mustafa Neşeli’nin müvekkilinin bulunduğu spor kulübüne ve konutuna yaklaşmamasını, ayrıca elektronik kelepçe tedbiri uygulanmasını talep etti. Aile mahkemesi, bu talebi kabul ederek Neşeli’nin Baladın’ın bulunduğu konuta veya işyerine 2 ay süreyle 1000 metreden fazla yaklaşmaması için elektronik kelepçe uygulanmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Neşeli’nin Baladın’a yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürme içeren söz ve davranışlarda bulunmaması gerektiğini belirtti ve bu karara aykırı davranması halinde zorlama hapsi uygulanacağını açıkladı.

Mustafa Neşeli ise bu kararı işine engel olduğunu dile getirerek karara itiraz etti. Elektronik kelepçe tedbirinin kaldırılmasını talep ettiğini belirtirken uzaklaştırma kararına itirazının olmadığını ifade etti.