Mısır Cumhurbaşkanı Türkiye’ye Ziyaret Gerçekleşiyor

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ankara'ya geliyor

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, Türkiye’ye Cumhurbaşkanı Düzeyinde 12 Yıl Sonra Ziyaret Gerçekleştiriyor

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi davetlisi olarak ilk kez Türkiye’ye gelecek. Erdoğan, mevkidaşını Beştepe’de resmi törenle karşılayacak. İki lider, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek.

İki ülke arasındaki ticaret hacmi hedefi 10 milyar dolardan 15 milyar dolara yükseltilirken, enerji, sağlık, turizm ve savunma sanayii alanlarında uzun vadeli iş birliği imkanları görüşülecek. Görüşmede bu hedefe ulaşmak için atılacak adımlar değerlendirilecek.

Gazze meselesi ziyaretin ana gündem maddeleri arasında yer alırken, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve bölgeye yapılan insani yardımlar da ele alınacak. Erdoğan ve Sisi, ateşkesin bir an önce sağlanması için atılabilecek ortak adımları değerlendirecek.

Bölgesel meselelerde, kalıcı istikrar, barış ve huzurun tesisi için yapılabilecekler ele alınacak. Türkiye-Mısır ilişkilerindeki bu önemli ziyaret, ikili ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak.