Mısır’da Sağlık Altyapısını Güçlendirmek İçin Yapılan Hazırlıklar

Filistin için giden ekipteki Türk doktor: Gazze’nin yaralarını sarmaya hazırız

Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Mısır’a üç gün önce varış yaptık ve El-Ariş bölgesine giderek Refah Sınır Kapısı çevresindeki hastaneleri ziyaret ettik. Bu hastanelerde yoğun bir yaralı akışı olması durumunda nasıl bir yol izlenebileceğini tartıştık. Ayrıca, sahra hastanelerinin nerede kurulabileceği konusunda fizibilite çalışmaları yaptık. Kahire’ye dönüş yaptık ve Mısır Sağlık Bakanlığı ile mutabık kaldığımız konularda harekete geçme planları yaptık.

Ankara’da hazır bekleyen farklı kapasitelere sahip 20 tam donanımlı sahra hastanemiz bulunuyor. Bu hastaneler, acil müdahaleler için kullanılabileceği gibi daha fazla yoğun bakım hizmeti de sunabilecek şekilde tasarlandı. Hastaların sağlık merkezlerine taşınması için ise 50 kadar ambulansımız mevcut ve hazır durumda.

Ayrıca, uzun süreli elektrik kesintileriyle karşılaşmamak için çok sayıda jeneratör getirdik. Bu jeneratörler, uygun yakıt ile çalıştırılacak ve elektrik sorunlarına karşı önlem alabileceğiz. Ayrıca, tıbbi malzemeler, tıbbi cihazlar ve ilaçlar gibi birçok önemli ekipman da gönderdik ve göndermeye devam edeceğiz.