MİT Operasyonuyla PKK/YPG Sorumlusu Yakalandı

MİT'ten nokta operasyon! Terörist Abdülhamit Kapar etkisiz hale getirildi

MİT Operasyonuyla PKK/YPG Sorumlusu Tekin Guyi Kod Abdülhamit Kapar Yakalandı

PYD/YPG’nin Suriye’deki askeri kanadı YPG bünyesinde faaliyet gösteren Maliye Birimi, Lojistik Birimi, Enternasyoneller Taburu, Kurye Birimi, Sanayi Birimi, Hapishaneler ve Tünel İnşaatı gibi bütün kurumların bağlı olduğu Tekin Guyi kod Abdülhamit Kapar, PKK/YPG’nin Suriye’deki en önemli sözde sorumlularından biriydi.

MİT tarafından hedef listesinde bulunan ve terör arananlar listesinde “yeşil” kategoride yer alan Abdülhamit Kapar’ın, Şırnak/Uludere Taşdelen Jandarma Karakolu’na yönelik 15/05/1992 tarihinde gerçekleştirilen saldırıyı organize etmesi sonucunda 26 askerin şehit olduğu, 2 askerin kaçırıldığı biliniyordu. 32 yıldır terör örgütü içerisinde bulunan Kapar, 2021 yılında Derik’te gerçekleştirilen MİT operasyonundan sağ kurtulup kaçmaya çalışmış ancak başarılı olamamıştı.

MİT ajanlarının uzun süre takibi sonucunda Tekin Guyi kod A.Kapar’ın Kamışlı’da olduğu belirlendi ve bu doğrultuda terörist Kapar’a yönelik operasyon başlatıldı.

Abdülhamit Kapar’ın Örgüt İçindeki Faaliyetleri

1992 yılında PKK/KCK’ya katılan Tekin Guyi kod Abdülhamit Kapar, 1992-2011 yılları arasında Irak’ta Mahmur Kampı’nda, Haftanin alanında ve Hakurk bölgesinde faaliyet gösterdi. 2011 yılından itibaren örgütün askeri eğitim faaliyetlerinde sorumlu konumda bulundu ve 2014 yılından itibaren Irak/Sincar’da sözde sorumlu olarak görev aldı. 2016 yılında PKK/KCK Gümrük ve Asayiş Sorumlusu olarak faaliyet gösterip ardından Haftanin’in sözde Eyalet Sorumlusu olarak atandı. 2017 yılında Sincar’da PKK/YBŞ Genel Sorumlusu Yardımcısı olarak görev yapan Kapar, 2018 yılında Suriye’ye geçerek PKK/YPG Derik Eyaleti Kurye Sorumlusu olarak faaliyetlerine devam etti. Son olarak 2021 yılından itibaren PKK/YPG Kurumlar Sözde Genel Sorumlusu olarak görev yapıyordu.