MİT Operasyonuyla PKK’nın Kerkük Eyalet Sorumlusu Etkisiz Hale Getirildi

MİT’ten PKK’ya 222 km’de darbe

MİT, Türkiye’ye karşı silahlı saldırılarda bulunan ve Diyarbakır’daki hendek olaylarında güvenlik güçlerine saldıran “Çiya Amed” kod adlı Remzi Avcı’yı takibe aldı. Avcı, PKK’nın sözde Kerkük eyalet sorumlusu olarak biliniyor ve Türk silahlı güçlerinin Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarına yönelik eylemler planlıyordu. MİT, Avcı’nın tehdit seviyesinin artması üzerine operasyon düzenleme kararı aldı. Bölgeye gönderilen saha ajanları, Avcı’yı takibe başladı ve tüm faaliyetlerini izledi. Operasyon için gerekli yer ve zaman belirlenene kadar beklemeye geçildi.

PKK’nın sözde Kerkük eyalet sorumlusu olan Avcı’ya karşı düzenlenen operasyon, MİT saha ajanlarının hızlı müdahalesiyle gerçekleştirildi ve Avcı öldürüldü. Avcı, İçişleri Bakanlığı’nın “Kırmızı” kategorisinde yer alan terörden arananlar listesinde bulunuyordu ve başına 10 milyon lira ödül konulmuştu. Terör örgütü, bir yöneticisinin öldürülmesinin tabanda yaratacağı korku ve moral bozukluğunu önlemek için uzun süre bunu gizlemeye çalıştı.

Böylelikle MİT, Türkiye’nin güvenliği ve halkın huzuru için önemli bir tehdit olan Remzi Avcı’yı etkisiz hale getirerek, terörle mücadelede önemli bir adım attı.