MOSSAD’a Bilgi Sızdıran Şüpheliler İstanbul’da Yakalandı

İsrail casuslarına Köstebek operasyonu! Bakan Yerlikaya detayları açıkladı: 8 şüpheli yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a Türkiye’deki hedef kişi ve şirketlerle ilgili bilgi sızdıran şüphelileri yakalamak amacıyla bir operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 8 kişi gözaltına alındı.

MİT’in yürüttüğü çalışmalar sonucunda, özel dedektiflik yapan Ahmet Ersin Tumlucalı ve eşinin 2011-2020 yılları arasında MOSSAD ile bağlantılı olduğu belirlendi. MOSSAD ajanlarıyla yüz yüze görüşmeler yapan ve para alan Tumlucalı, Avusturya, İsviçre ve Almanya’da gerçekleştirdiği bu görüşmeler sırasında MOSSAD ajanları ile gizli iletişim yöntemleri kullanarak para alışverişi yaptığı tespit edildi.

Ayrıca, Tumlucalı’nın MOSSAD ajanlarının talimatları doğrultusunda Türkiye, Gürcistan, Almanya ve Orta Doğu ülkelerinde araştırma ve takip faaliyetleri gerçekleştirdiği ortaya çıktı. MOSSAD için ticari belgeler temin eden Tumlucalı, MOSSAD ajanlarını takip ederken bir süre sonra şüphelenmesine rağmen işbirliğine devam etti.

Tumlucalı’nın MOSSAD için çalışarak yüklü miktarda para kazandığı ancak MOSSAD ajanlarına bilgi aktarabilmek için bir şebeke oluşturduğu belirlendi. MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak operasyon sonucunda Tumlucalı ve 7 şebeke üyesi gözaltına alındı. Tumlucalı çifti tutuklanırken diğer 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İsrail istihbarat servisinin hedefindeki Türkiye’de bulunan kişiler ve şirketler hakkında bilgi sızdıran ve İsrail istihbarat unsurlarına bilgi aktaran 8 şüpheli yakalandı” dedi. Operasyon kapsamında tutuklanan 2 şüpheli olduğu, diğer 6 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiği belirtildi.