Motosiklet Denetimleri Sıklaştırılıyor: Hırsızlıklara ve Hatalı Sürüşlere Karşı Sıfır Tolerans!

Motor hırsızlarına göz açtırılmıyor

Gündüz saatlerinde, motosiklet yedek parça satışı yapan yerler ve tamirciler denetlendi. Aynı günün akşamında ise kent genelinde motosikletlere yönelik denetim noktaları oluşturuldu. Toplamda 4 bin 713 motosiklet ve 810 araç kontrol edildi. Bu denetimler sonucunda 121 motosiklet ve 52 araçla birlikte 39 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca 13 motosiklet ve 19 araç trafikten men edildi. Denetimlerin ardından toplamda 903 bin 158 TL ceza kesildi. Bu denetimler sırasında yabancı uyruklu 2 kişiye de işlem yapıldı.

Denetimler bir sonraki gün de devam etti ve bu sefer 2 bin 579 motosiklet ve 512 araç kontrol edildi. Bu kontrollerde 67 motosiklet ve 4 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca 18 motosiklet ve 4 araç trafikten men edildi. Toplamda ise 841 bin 511 TL ceza kesildi. Bu denetimler sırasında yabancı uyruklu 3 kişiye de işlem yapıldı. Polis yetkilileri, denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini açıkladı.

Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, motosikletlerin yedek parçalarının çok pahalı ve nadir bulunduğunu dile getirdi. Bu durumu fırsat bilen hırsızların motosikletleri çalarak ikinci el yedek parça olarak satışa sunduğunu belirtti. Aynı zamanda bir motosikletçi olan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan umutlu olduklarını belirten Özsoy, “Bu hırsızlıklara son verebileceğini biliyoruz” dedi.