Motosikletli Şüpheliler Kahvehanelere Saldırdı

Güngören'de bir hafta içinde ikinci silahlı saldırı

Hazneder Mahallesi’nde Motosikletli Şüpheliler İki Kahvehane Saldırısında Bulundu

Dün sabah saat 05.00 sıralarında Hazneder Mahallesi’nde meydana gelen olayda, iddiaya göre; aralarında yaklaşık 500 metre bulunan iki kahvehaneye gelen motosikletli 2 şüpheliden biri, iş yerlerine 5’er dakika arayla uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırılar sırasında ölen ya da yaralanan olmazken iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine ulaştı ve şüphelileri yakalamak için çalışmalarına başladı.

23 Nisan Salı günü saat 05.00 sıralarında da bir kahvehaneye uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği öğrenildi. Saldırı sonucunda iş yerlerinde maddi hasar oluşurken, esnaf temizlik yaparken, kahvehane camları ve duvarlarındaki mermi izleri de görüntülendi.

Silahlı saldırı anları bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, motosikletle gelen şüphelilerin kahvehaneye ateş ettiği anlar kaydedildi. Şüphelilerin olay yerinden hızla kaçtığı görüldü.

Mahalle sakinlerinden İbrahim Kartal, saldırı anını şu şekilde aktardı: “Sabaha karşı 05.00 sıralarındaydı. Çok yoğun bir şekilde silah sesine uyandık, anladık makineli tüfekle ateş edildiğini. Ardından scooter tarzı bir motosikletle olay yerinden ayrıldılar.” Nuran Hamzaoğlu ise endişesini “İlk defa böyle bir olayla karşı karşıya kalıyorum. Şikayetçiyim. Bana torunlarıma bir şey olsa bunun hesabını kimse verecek? Buna bir çözüm bulunmalı. Bir hafta içinde iki kez oldu.” şeklinde dile getirdi.