MSB: PKK, Köylerde Mühimmat Depoları Oluşturuyor

MSB paylaştı: PKK'nın mühimmat depoları imha ediliyor

MSB: PKK, Köylerdeki Mühimmat Depolarını Hedefliyor

Savunma Bakanlığı’nın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Irak’ın kuzeyindeki köylere yönelik terör örgütü PKK’nın insanlık dışı eylemlerine dikkat çekildi. PKK’nın köy mabetlerinin yakınında mühimmat depoları oluşturduğu belirtildi.

MSB’nin paylaşımında şu ifadelere yer verildi: “Irak’ın kuzeyinde onlarca köyü işgal eden ve köyleri ateşe veren terör örgütü PKK, sivil halkın hayatını tehlikeye atarak mühimmat depoları oluşturuyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonları karşısında tutunamayan terör örgütü, Metina ve Gapnerk Dağı arasındaki köylerde mühimmat depoları kuruyor.”

Devamında, daha önce Dergele köyündeki mühimmat depolarının havaya uçurulduğu belirtilerek, şimdi ise Miska köyündeki kilise çevresinde benzer depolar tespit edildiği ifade edildi. Söz konusu depolarda tonlarca patlayıcı madde, mühimmat ve silah bulunduğu ve buraların Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından imha edildiği vurgulandı.

Paylaşımda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölge halkının güvenliğini sağlamak adına bu tür mühimmat depolarına dikkatlice müdahale edip imha ettiği belirtildi. Kilise yakınındaki evde bulunan mühimmat ve silahların ise yerel yönetim ve Peşmergeye bildirildiği kaydedildi.