MSB, TCG Anadolu ve TCG Gökova ile Akdeniz’de Eğitimler Yaptı

MSB’den TCG Anadolu yanıtı: Tatbikat değil rutin geçiş

MSB Kaynakları: TCG Anadolu ve TCG Gökova, ABD Donanma Unsurlarıyla Akdeniz’de Geçiş Eğitimleri İcra Etti

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre, TCG Anadolu ve TCG Gökova, USS Wasp ve USS Oak Hill ile 13-17 Ağustos tarihleri arasında Akdeniz’de geçiş eğitimleri gerçekleştirdi. Bu eğitimler, bölgedeki dost ve müttefik ülke unsurlarıyla ortak çalışabilirliği artırmayı amaçlayan fırsat eğitimleri kapsamında yapıldı. MSB kaynakları, bu tür eğitimlerin rutin ve kısıtlı olduğunu belirtti.

Geçiş eğitimleri ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Tatbikat değildir, iddia edildiği gibi planlanmamıştır. Tatbikat ile geçiş eğitimi arasında önemli farklar bulunmaktadır. Geçiş eğitimleri, sadece gemilerin bulunduğu yerde ortaya çıkan usullerin denendiği, ortak çalışabilirlik ve dostluğu geliştirmeyi amaçlayan faaliyetlerdir.”

MSB kaynakları, bu tür faaliyetlerin içinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistin halkının zararına olacak herhangi bir faaliyetin bulunmasının mümkün olmadığını vurguladı. Faaliyetin, İsrail’e fayda veya Filistin’e zarar verme amacı taşımadığı belirtildi ve bu tür eğitim faaliyetlerine farklı anlamlar yüklemenin yanlış olduğu vurgulandı.