MSB’den Açıklama: Terör Hedeflerine Başarılı Hava Harekatı Gerçekleştirildi

Son dakika haberi! MSB duyurdu... Irak ve Suriye kuzeyine operasyon: 29 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Irak’ın Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine hava harekatı düzenlendi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak ve Suriye’den halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını engellemek ve hudut güvenliğimizi sağlamak amacıyla” harekatın Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

13 Ocak 2024 tarihinde saat 00.30’da gerçekleştirilen hava harekatı sonucunda, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan 29 hedef imha edildi. Bu harekatlarda, yerli ve milli mühimmatlar kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleyi son terörist etkisiz hale getirilene kadar kararlılıkla sürdürecektir.

Harekat sırasında, masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli tedbirler alınmıştır. Bakanlık, hava harekatının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini gösteren bir görüntü paylaşarak, Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların emniyetle üslerine döndüğünü duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri, terör hedeflerine karşı etkin bir mücadele yürütmeye devam edecektir.