MSB’den Faaliyet Raporu: Türk Silahlı Kuvvetleri Teröristlere Darbe Vurdu

MSB kaynakları: TSK her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedir

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Faaliyet Raporu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftadaki faaliyetler hakkında bilgi vermek üzere bir toplantı düzenledi. Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarıyla son bir haftada 58 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Aktürk, “Böylece, 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 107 olmuştur” dedi.

Aktürk, dün Ağrı’da meydana gelen araç kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş’e Allah’tan rahmet diledi. Hudut güvenliğinin çok katmanlı bir emniyet sistemiyle sağlandığının altını çizen Aktürk, “Son bir haftada yasa dışı yollarla sınırdan geçmeye çalışan 463 şahıs yakalanmış, 930 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir” açıklamasını yaptı.

Aktürk, Türkiye ile Yunanistan arasında planlanan “Güven Artırıcı Önlemler 2024 Yılı Uygulama Planı” kapsamında, Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığından bir heyetin Kara Kuvvetleri Komutanlığını ziyaret etmesinin planlandığını duyurdu. Ayrıca, Türkiye’nin 10 Ekim 2023’te devraldığı Kosova Barış Gücü (KFOR) Komutanlığı görevinin 11 Ekim’de İtalya’ya devredileceği haberi de gündeme getirildi.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına dikkat çeken Aktürk, “Uluslararası hukuku ihlal eden İsrail’in, Filistin’in ardından Lübnan’a yönelik saldırıları bu krizin tüm bölgeye yayılması endişemizi haklı çıkarmıştır. Bölgemizdeki krizin yayılmasına yönelik bu saldırıların durdurulması için kalıcı önlemlerin alınması şarttır” ifadelerini kullandı.

Aktürk, TSK’nın eğitim ve tatbikat faaliyetlerine de değinerek, Portekiz’de Repmus, İtalya’da Dynamic Mastermind, Gürcistan’da Sonsuzluk ve İzmir Körfezi ile Karadeniz Ereğli yakınlarında Nusret-2024 tatbikatlarının başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

ATEŞ SERBEST-2024 aktivitesine de değinen Aktürk, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ateş gücünü göstermek ve kuvvetler arası ateş desteğinin koordinasyonunu geliştirmek maksadıyla 8-11 Ekim arasında Polatlı’da Ateş Serbest-2024 Faaliyeti gerçekleştirilecektir” dedi.

Oruç Reis gemisine refakat edecek olan “Somali Deniz Görev Grubu” hakkında bilgi veren Aktürk, geminin Somali’ye gitmek üzere 5 Ekim’de İstanbul Boğazı’ndan ayrılacağını açıkladı. Aktürk ayrıca, yerli savunma sanayisinin gelişimi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin imkanlarının artışıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Tuğamiral Aktürk, “MSB ve TSK olarak ülkemizin savunma ve güvenliğine yönelik gelişmeleri yakından takip ediyor, alınması gereken tedbirleri alıyoruz. TSK, her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir” açıklamasında bulundu.