Muğla’da FETÖ Operasyonu: Yerlikaya’dan Açıklama

Bakan Yerlikaya duyurdu! FETÖ'den ihraç edilen 5 hakim ve 2 emniyet personeli yurtdışına kaçarken yakalandı

Bakan Yerlikaya: Muğla’da FETÖ’ye Yönelik Operasyon

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgi verdi. Yerlikaya, “İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; kamudan ihraç edilen, kovuşturma dosyaları istinaf aşamasında olan ve Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarındaki “W.B.” isimli tekne içerisinde illegal yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları değerlendirilen şahıslara yönelik “KISKAÇ-28” operasyonu düzenlendi” dedi.

Operasyon kapsamında karadan ve denizden yapılan takip çalışmaları sonucunda uluslararası sulara doğru yöneldiği tespit edilen tekne, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı ile koordineli olarak Muğla’nın Marmaris ilçesi Kadırga Koyu açıklarında durduruldu. Tekne içerisinde FETÖ’nün kripto haberleşme programı “Bylock” kullanan ve ”Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan ihraç edilen hakimler, emniyet personelleri ve sivil şahıslar ile tekne mürettebatı yakalandı.

Operasyon sonucunda 13 kişiden 9’u Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, 4’ü ise Göçmen Kaçakçılığı suçundan tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren Sahil Güvenliği ve Polis teşkilatını tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle 🇹🇷 FETÖ’ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” dedi.