Muğla’da Orman Yangınları: Acil Durum!

Muğla'da orman yangınları: Havadan ve karadan müdahale ediliyor


Muğla’da Orman Yangınları Devam Ediyor

Muğla Dalaman’ın Taşbaşı Mahallesi’ndeki ormanda, dün akşam saat 20.30’da henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgede 49 arazöz, 15 su ikmal aracı, 5 dozer ve 288 orman işçisi ile müdahale edildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık, gece yarısı bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Sabahın erken saatlerinde 6 uçak ve 1 helikopter yangına müdahale etti. Ancak, bölgedeki hızı yer yer saatte 60 kilometreye ulaşan rüzgar söndürme çalışmalarını güçleştirdi.

Meteoroloji tahminlerine göre, rüzgarın öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Yangın bölgesindeki 2 ev ve 11 kişi tahliye edildi.

Menteşe’de İkinci Yangın

Menteşe’nin Turnalı mevkisinde, sabaha karşı saat 03.30’da orman yangını başladı. Yangına karadan 23 arazöz, 6 su ikmal aracı, 2 dozer ve 131 orman personeli müdahale etti. Havanın aydınlanmasıyla 5 helikopter ve 1 uçak havadan destek verdi. Rüzgarın etkili olduğu belirtildi.

Milas’ta Üçüncü Yangın

Milas’a bağlı Dibekdere Mahallesi yakınlarında saat 05.40’ta üçüncü orman yangını çıktı. Yangına 7 arazöz, 2 su tankeri ve 45 personel müdahale ederken, bir helikopter havadan destek sağladı.

Milas’ta çıkan yangın ekiplerin çabaları sonucu 4 saatte kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 2 hektar alan zarar gördü.

OGM: 2 İlçede Müdahale Devam Ediyor

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Dalaman ve Menteşe ilçelerindeki orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. OGM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, “Hava sıcaklıklarının düşük olmasına rağmen şiddetli rüzgar Yeşil Vatan için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Muğla genelinde meydana gelen 35 yangına müdahale edildi. Dalaman ve Menteşe’deki yangınlar için mücadeleye devam ediyoruz,” denildi.