Münevver Karabulut Davası: Cem Garipoğlu’nun Mezarının Açılması Talebi Değerlendiriliyor

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri incelenecek

Münevver Karabulut Davası: Cem Garipoğlu’nun Mezarının Açılması Talebi

İstanbul’da, lise öğrencisi 17 yaşındaki Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürüldü. Cinayetin ardından 197 gün sonra teslim olan Cem Garipoğlu, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak cezaevinde kaldığı tek kişilik odada intihar ederek hayatına son verdi.

Yıllardır Cem Garipoğlu’nun ölmediği ve kaçtığı iddiaları dolaşıyordu. Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu’nun ölmediğini iddia ederek mezarının açılması için savcılığa başvurdu, ancak talep reddedildi. Bu sefer Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, oğlunun intihar etmediği iddialarına ilişkin mezarının açılması ve DNA testi yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, iki ailenin talebini değerlendirdi. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na başvurarak Cem Garipoğlu’nun otopsi işlemi sırasındaki fotoğraflar ve video kayıtlarının savcılığa gönderilmesini istedi. Ayrıca otopsi fotoğraf ve görüntülerini inceleyecek bilirkişi atanacak ve hazırlanan rapor savcılığa sunulacak.

‘Bir Sonraki Aşama Mezarın Açılması’

Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, durumu değerlendirerek, “Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın otopsi belgelerini incelemesi, bilirkişiye göndermesi son derece önemli. Şu an için bir sonraki adımın mezarın açılması olduğunu söyleyebiliriz. Görünen o ki, kamu vicdanı bu konuda rahatsız ve fethi kabir işlemi mutlaka yapılmalıdır. Süreç hızla ilerliyor, sona yaklaşıyor” dedi.