Murat Kurum, İstanbul’da Gençler İle Buluştu ve Seçim Vaatlerini Açıkladı

AK Parti İBB başkan adayı Murat Kurum: Yeniden yükseliş dönemini başlatacağız

İstanbul’da düzenlenen bir etkinlikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, gençlerle bir araya geldi. Gençleri önemseyen ve onların söz sahibi olacağı bir belediyecilik anlayışını benimseyen Kurum, konuşmasında belediye istihdamlarında gençlik ve kadın kotalarının uygulanacağını belirtti.

Kurum, gençlere yönelik bir dizi müjde de açıkladı. Toplu ulaşımda yüzde 40 indirim sağlanacağını, öğrenci evlerinde kalan gençlere doğalgaz desteği verileceğini ve şehir dışına ailelerinin yanına gitmek isteyen gençlerin otobüs biletlerinin yarısının karşılanacağını ifade etti. Ayrıca, ilk kez evlenecek ihtiyaç sahibi gençlere beyaz eşya desteği sağlanacağını ve eğitimini tamamlayan girişimci gençlere 100 bin TL sermaye desteği verileceğini duyurdu.

Kurum, belediyecilik anlayışını tam zamanlı olarak gerçekleştireceklerini vurgulayarak, her zaman gençlerin, kadınların ve İstanbul’un yanında olacaklarını söyledi. 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul’u yeniden ehil kişilere teslim edeceklerini ifade eden Kurum, gençlik meclisi kuracaklarını ve gençlerin temsil edileceği bir platform oluşturacaklarını belirtti.

Kurum, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “31 Mart akşamı inşallah gençlik kazanacak ve hep birlikte fetret dönemini bitireceğiz. Yeniden yükseliş dönemini başlatacağız. Kuracağımız gençlik meclisinde her alandan, her meslek dalından sizleri temsil edecek genç arkadaşlarımız olacak.”