Murat Kurum’dan Maden Kazası Hakkında Açıklamalar

Murat Kurum: ÇED raporu komisyon üyelerinin ortak görüşüyle alındı

Murat Kurum’dan İliç’teki Maden Kazası Hakkında Açıklamalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İliç’te yaşanan maden kazasıyla ilgili sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Kazanın yerel seçim sürecinde siyasete malzeme edildiğini dile getiren Kurum, konuya CHP’li isimler tarafından tekrar gündemle getirildiğini belirtti. Kurum, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Her şeyden önce Sayın Özel, ‘teknik açıdan tamamen yetersiz ve eksik, hukuki açıdan tamamen kusurlu, siyasi açıdan topyekün kasıtlı ve hedef gösterici’ siyasi bir manipülasyona, algıya ve yalana imza atmıştır.”

Kurum, bakanlık döneminde, söz konusu işletmeye verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu dile getirerek, “ÇED sürecinde, sadece ve sadece kapasite artışının çevreye etkisi değerlendirilir, onaylanır ya da onaylanmaz. [ÇED kararları] Bakanlığımızın tek başına yaptığı değerlendirme sonucu verilen kararlar değildir. ÇED süreçleri içerisinde ilgili kurum ve kuruluşların değerlendirmeleri, komisyon çalışmaları dikkate alınarak teknik ve bilimsel esaslara dayalı çalışmaların sonucu olarak verilen kararlardır. İşte bugün dillerine doladıkları ÇED kararı da; 21 kurum ve kuruluşun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu Üyelerinin olumlu ve ortak görüşüyle alınmıştır.”

Kurum, siyasetin millete hizmet aracı olduğunu vurgulayarak, yalan, iftira ve haksız suçlamalarla işlerin yürütülemeyeceğini belirtti. “Bir yerde söz konusu olan milletin canı ise orada siyaset biter. Sayın Özel’i, haktan ve adaletten yana tavır almaya, insanların sağlığını siyasi malzeme yapmamaya davet ediyorum” diyen Kurum, açıklamalarına devam etti.