Murat Selvi Kanser Hastalarına Destek

Saçlarına ak düşünce 15 yıldır yaptığı iyiliği sonlandırmak zorunda kaldı... 'Ben olmasam da öğrencilerimle sürdüreceğim'

Manisa’da Kanser Hastalarına Destek Veren Murat Selvi, Öğrencilerine Örnek Oldu

Manisa’da 27 yıldır sınıf öğretmenliği yapan Murat Selvi, yaklaşık 15 yıl önce Kanser Savaşçıları Derneği ile tanıştı. Derneğin gönüllüsü olan Selvi, kemoterapi tedavisi gören kanser hastalarının saç kaybıyla yaşadıkları zorlukları azaltmak amacıyla uzattığı saçlarını bağışladı.

Selvi, öğrencilerine de bu önemli davranışını örnek gösterdi. Öğrencilerinin destek vermesiyle birlikte Selvi, görev yaptığı Yunusemre ilçesindeki Hatice Görgülü İlkokulu’nda ‘Saçım Saçın Olsun’ projesini başlattı. 14 yılda 4 kez saçlarını uzatan Selvi, kampanyasına öğrencileri ve bir velinin de katkısıyla devam etti.

Selvi, projesini saçlarının beyazlamasıyla sonlandırdı ve öğrencileri ile birlikte 2 yıldır uzattıkları saçlarını kanser hastalarına bağışladı. Selvi’nin ifadesiyle, “Ben olmasam da öğrencilerimle sürdüreceğim.”

“Kanser Hastaları İçin Farkındalık Kazanmamız Çok Önemli”

Kampanyaya destek veren ve saçlarını bağışlayan öğrenci velisi İbrahim Şentürk, projeye katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Çocuklarımıza sosyal sorumluluk ve farkındalık kazandırmak adına Murat öğretmenimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Okul müdürü Ali Emul ise proje hakkında, “Okulumuzda böyle bir farkındalık projesinin olması bizim için çok değerli. Öğretmenimiz Murat Selvi’nin bu öncülüğünde sosyal sorumluluk bilincini öğrencilerimize aşılayacak etkinliklerin yapılması, bizim için büyük önem taşıyor.” açıklamasında bulundu.