“Müsteşarlığı Döneminde Eğitim Alanında Önemli Adımlar Atan Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanı Olarak Göreve Devam Ediyor”

MEB’de devir teslim Müsteşar olarak gitti Bakan olarak geri geldi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eski müsteşarlarından olan Yusuf Tekin, görevi sırasında temel eğitim ve ortaöğretim alanında birçok çalışma yapmıştır. Dershanelerin kapatılması ve liselere giriş sisteminin değiştirilmesi gibi iki önemli konuda büyük bir rol üstlenmiştir. FETÖ terör örgütü ile mücadele ederken de ciddi tehditlerle karşı karşıya kalmıştır.

Müsteşarlık görevine 2013 yılında başlayan Tekin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı döneminde 2 bin 240 dershanenin temel liseye dönüştürülmesi sürecinde önemli bir rol oynamış ve dönüşüm süreci tamamlandığında 400’den fazla dershane kendi isteğiyle kapanırken, 250’ye yakını temel lise olarak faaliyetlerine devam etmiş ve diğerleri de özel okul ruhsatı almıştır.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından açıklanan liselere geçiş sistemi TEOG yerine LGS’ye geçilmesinde de Tekin’in önemli bir rolü olmuştur. Okul notları ağırlıklı bu sistemde bazı haksızlıklar olduğu gerekçesiyle LGS’ye geçilmiştir.

Tekin, bakan olması beklenirken Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin uygulanması sonrası müsteşarlık makamının kaldırılması nedeniyle öğretim üyeliğine geri dönmüştür. Şu an Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde profesördür. 15 Eylül 2018 tarihinde ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğü görevine başlamış ve halen bu görevi sürdürmektedir.

Yusuf Tekin, bakanlığa atanmasının ardından yeniden eğitim camiasıyla birlikte çalışma imkanı bulacağını belirtmiştir. Geçtiğimiz günlerde yapılan devir teslim töreninde yaptığı konuşmada da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın önümüzdeki yüzyılın Türkiye’si için çok önemli olduğunu ve bu alanda merkez teşkilatı, öğretmenler, idareciler, idari personeller ve diğer paydaşlarla birlikte çalışarak başarılı olacaklarını ifade etmiştir.