Nadir Sağlık Sorunu: Görkem Ertürk’ün Mücadelesi

Felç olup komaya girmişti... 'Hayata yeniden döndüm'

Manavgat’ta Yaşanan Nadir Bir Sağlık Sorunu: Venöz Tromboz

Manavgat ilçesinde oturan Görkem Ertürk, iş yerinde fenalaşıp kısa süreli görme ve işitme kaybı yaşadıktan sonra yaşadığı ender bir sağlık sorunuyla mücadele etti. Önceki gün baş ağrısı ve vücudunun sol tarafında güçsüzlük hisseden Ertürk, bir hastanede yapılan incelemelerin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendirildi.

Acil serviste tedaviye alınan Ertürk’ün beyinde baloncuk olabileceği düşünülmüş olsa da daha detaylı incelemeler sonucu bu durum doğrulanmadı. Ancak, beyindeki toplardamarda oluşan pıhtı nedeniyle bir süre sonra felç olan Ertürk, Dr. Öğr. Üyesi Şennur Delibaş Katı önderliğindeki ekip tarafından müdahale edilerek başarılı bir operasyon geçirdi.

Operasyon sonucunda, 24 saat içinde vücudunun sağ tarafını, 2 gün sonra da sol tarafını hareket ettirmeye başlayan Ertürk, Dr. Katı tarafından yapılan açıklamada, “Hastamızın hayatını kurtarabilmek için acil bir müdahale gerekti. Türkiye’de nadir görülen bir sağlık sorunu olmasına rağmen hastanın hızlı bir şekilde tedavi edilmesi büyük önem taşıyordu” ifadelerine yer verildi.

Kendisini hastaneden yürüyerek taburcu eden ve sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Görkem Ertürk, yaşadığı zorlu süreci şu sözlerle anlattı: “Hastalığımın belirtileriyle baş etmeye çalışırken çok zorlandım. Ancak doktorlarımın hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde şu an çok daha iyi hissediyorum. Hayata yeniden döndüm”.

Görkem Ertürk’ün yaşadığı bu nadir sağlık sorunu, erken müdahalenin hayati önem taşıdığını bir kez daha gözler önüne serdi.