Nagehan Alçı: Şiddete Karşı Sesini Yükseltiyor.

Nagehan Alçı’dan eski eşine suçlama: Rasim Ozan Kütahyalı bana şiddet uyguladı

TV yorumcusu ve köşe yazarı Nagehan Alçı, boşandığı yorumcu ve yazar Rasim Ozan Kütahyalı’dan uzun zamandır psikolojik, fiziksel ve ekonomik şiddet gördüğünü açıkladı. Alçı, Kütahyalı’yla 2010 yılında evlenmiş ve geçen yıl anlaşmalı olarak tek celsede boşanmıştı. Ancak Alçı, yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaşarak sessizliğini bozdu.

Alçı, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Hayatımın en büyük pişmanlığı klavyenin başındaki en zor dakikalarım bunlar. Yıllardır kendime itiraf edemediğim, içimde biriktirdiğim bazı gerçeklerden bahsetme vakti geldi… İnsan bazen hayatla tuhaf mücadele yöntemleri buluyor. Başkaları için avaz avaz bağırırken kendi için hep susuyor, içine atıyor. Ben uzun, çok uzun yıllardır tahayyül edemeyeceğiniz boyutlarda psikolojik, fiziksel ve ekonomik bir şiddet sarmalının içinde yaşadım.”

Alçı, evliliği boyunca maruz kaldığı şiddet ve manipülasyonu sessizce bastırarak çocuklarına miras bırakmamaya çalıştığını belirtti. Ancak artık sessiz kalmaktan pişman olduğunu ifade eden Alçı, yaşadığı şiddeti anlatarak hukuki süreçleri başlattığını duyurdu.

Alçı’nın açıklamalarında yer verdiği şu sözler dikkat çekti: “En büyük pişmanlığım onca zaman yaşadıklarım sanki kendi kusurummuş gibi susmuş olmamdır. Uğradığım şiddetle kendi kendime baş etmeye çalıştım. Yıllarca bunları -kendi şahit oldukları hariç- ailemle dahi paylaşmadım. Bunun yalnızca iki istisnası var… Kardeşim Lalehan Gülle ve avukatım Gözde Egemen. İkisi de her şeye şahit.”

Alçı, geçen yıl başlattığı dava sürecinde tehdit edilerek dayatılan boşanma şartlarını kabul ettiğini ancak şiddetten kurtulamadığını ifade etti. Hukuka ve adalete olan güvenini vurgulayan Alçı, sessiz kalmamaları konusunda diğer kadınlara da seslenerek, “Yeter diyelim… Yeter!” çağrısında bulundu.

Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı, 3 Ekim 2023’te anlaşmalı olarak boşanmıştı ve çift mahkeme salonunda birlikte poz vermişlerdi.

Alçı’nın paylaşımında kadınlara seslenerek “Sustukça şiddet devam ediyor. Boşansanız da ediyor. Dur diyelim. Yeter diyelim… Yeter!” sözleriyle ses getirdi.