Narin Cinayeti: DNA Testleri Öldürme Yöntemini Ortaya Koyuyor

Adli tıp uzmanlarına sorduk... Ölüm sıvısı ‘katil amca’ mı demek

Narin Cinayeti: DNA Testleri Katilin Kim Olduğunu Ortaya Koyuyor!

İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemeler sonucunda, 8 yaşındaki Narin’in cinayetinde ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanan amca Salim Güran’ın otomobilinde bulunan DNA örnekleri incelendi. Uzmanlar, bu örneklerden elde edilen verilere göre Narin’in elle boğularak öldürüldüğü sonucuna vardı.

Adli Bilimler Uzmanı Dr. Mehmet Görgülü, “Bu, amcanın kesin olarak katil olduğu anlamına gelmez. Belki cesedi arabaya taşırken bulaşmıştır. Bunu soruşturmayı yürüten birimler değerlendirecektir. Buradan anlaşılabilecek olan sadece Narin’in nasıl katledildiğidir” dedi.

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan ise “Amcanın böyle vahşi bir eylemi gerçekleştirmiş olabileceği yönünde önemli bir bulgu. Ancak raporun detayları ve amcanın üzerindeki DNA’nın nasıl bulaştığı konusu da göz önünde bulundurulmalı” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Narin Güran cinayetiyle ilgili Meta’dan istenen WhatsApp yazışmalarına dair, “Meta’nın bu mesajları kaydetmediğini ve bu nedenle verme imkanlarının olmadığını” belirtti. Bakan Uraloğlu, “Emniyet güçleri ve adalet mekanizması ile iş birliği yapılarak gereken bilgiler paylaşılıyor” dedi.