Narin Güran Cinayeti: Ölüm Sebebi DNA İncelemesiyle Ortaya Çıktı

Boğularak can vermiş! Ölüm sıvısı amcanın elinde mi

Kaybolduktan 19 Gün Sonra Narin Güran’ın Ölüm Sebebi

8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni bulunduktan 19 gün sonra yapılan soruşturma kapsamında, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun incelemesi sonucunda ölüm sebebi hakkında önemli bir tespit yapıldı. CNNTürk’ün haberine göre, Narin’in boğularak öldürüldüğü kesinleşti. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede, Salim Güran’ın arabasında bulunan DNA örneğinin, boğularak öldürülenlerin boğazından gelen sıvı olduğu belirlendi.

İncelemede Direksiyonda da bulunan aynı sıvının Salim Güran’ın eli aracılığıyla direksiyona bulaşmış olabileceği de değerlendirildi. Bu durum, Narin’in nasıl öldürüldüğüne dair daha net bilgiler sağladı. Ancak bu tespitler, cinayetin failini veya faillerini doğrulamaya yönelik kesin bir kanıt teşkil etmiyor.

Henüz rapora dönüşmeyen bu tespitin, nihai raporda açıklanması ve 23 Eylül’e kadar tamamlanması bekleniyor. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, ise Narin’in diş kalıbının alınamamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Eren, “Diş kalıbı örneği mümkün değil. Çünkü dişler dökülmüş” ifadesini kullandı.

Narin soruşturması kapsamında tutuklanan Ramazan Atasoy’a ait telefonda yer alan “Daha ölmemiş” ifadesinin Kürtçe’den yanlış çevrildiği ihtimali üzerine açıklamalarda bulunan Eren, “Kürtçe’den çevrili bir Türkçe cümle olduğunu gördük. Kürtçe’de bu şekilde bir cümle oluşturulmaz. Bilirkişiler tarafından incelenmesini talep ettik. Yanlış aktarılmış olma ihtimalini söylüyorum” şeklinde konuştu.