Nilüfer’de Çöp Dolu Evde Kilitli Odada Baygın Halde Bulunan Çocukla İlgili Şok Gelişme

Çöp evde bulunan minik cem yeniden devlet korumasında

Bursa Nilüfer ilçesinde, 2022 yılında borcunu ödemeyen kiracı Kamuran Pınar A. (46), mahkeme kararıyla evden tahliye edildi. Ancak, ekiplerin eve giriş yapmalarının ardından çöp dolu bir ortamla karşılaşıldı. Evin temizlenmesi için Nilüfer Belediyesi ekiplerine haber verildi. Temizlik çalışması sırasında bir odanın kapısının kilitli olduğu fark edildi. Kapı kırılarak içeri girildiğinde, çöp dolu odada baygın halde yatan bir çocuk bulundu.

Polis ve sağlık ekiplerine haber verildi ve çocuğun yıldırım odada tutulduğu ortaya çıktı. Saçları uzamış, tırnakları uzamış, zayıf bir halde olan ve vücudunda yaralar bulunan Cem Muhammet A. (12) adlı çocuğun Kamuran Pınar A.’nın kız kardeşi Yasemin A.’nın oğlu olduğu belirlendi. Kamuran Pınar A.’nın uzun süredir kardeşiyle iletişim kurmadığı ve yeğenini kilitli odada tuttuğu tespit edildi.

Yeniden gözaltına alınan Kamuran Pınar A., emniyetteki işlemlerinin ardından “çocuğun kaçırılması ve alıkonulması” suçlamasıyla tutuklandı. Cem Muhammet A. ise tedavisinin tamamlanmasının ardından Antalya’da yaşayan annesine gönderildi.

Kamuran Pınar A. hakkında 27 yıl hapis cezası istemiyle açılan davasının gizlilik kararı bulunan duruşması devam etti. Tutuklu sanık, mağdur olduğunu ve tahliye edilmesini istedi. Mahkeme, suçun vasfının değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak Kamuran Pınar A.’nın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatları, Kamuran Pınar A.’nın yurtdışına kaçma ihtimali olduğunu, Cem Muhammet’in can güvenliğinin olmadığını ve kaçırılma riski bulunduğunu belirterek savcılığa itirazda bulundu ve yeniden tutuklanmasını istedi. Antalya’da yaşayan anne Yasemin A. da kendi avukatının karara itiraz ettiğini ve oğlunun tekrar devlet korumasına alındığını belirtti.