Numan Kurtulmuş, Meclis Şeref Holünde Yaptığı Konuşmada Seçimler ve Anayasa Sürecine Işık Tutuyor

‘Önümüzde seçimsiz 4 yıl var’

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Şeref Holünde verilen iftarda konuştu

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, dün Meclis Şeref Holünde verdiği iftar davetinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile milletvekilleri, eski Meclis Başkanları ve bakanları ağırladı. Programda Beşiktaş’taki yangın faciasında hayatını kaybedenler için rahmet dileyen Kurtulmuş, Türkiye’nin demokrasi ve seçimler konusundaki durumunu değerlendirdi.

Kurtulmuş’un konuşmasından önemli başlıklar:

“Türkiye her seçimde yüksek katılımla öne çıkan bir ülke olmuştur. Son seçimde katılım biraz düşüş gösterse de Türkiye hala dünyanın en yüksek katılımlı seçimlerinden birisidir. Bu seçim sonuçları, demokrasimizin olgunluk seviyesini göstermektedir. Seçim sonuçları herkes tarafından kabul edilmiş ve Türkiye’nin demokratik standartlarını yansıtmıştır.”

2023 seçimleri ardından Türkiye’nin 2028’e kadar seçimsiz bir döneme gireceğini belirten Kurtulmuş, 28. dönem Meclis’in yeni bir iç tüzüğe kavuşarak karar alma süreçlerini güçlendirmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Türkiye’nin yeni, çağdaş ve kapsayıcı bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek, “Partilerin anayasası olmaz, partilerin anayasa teklifleri olur” dedi.