Nuriye Nine’nin 103. Yaşında Sağlıklı Yaşam Hikayesi

101 yaşındaki Nuriye Nine cumhuriyet ile yaşıt... Sağlığını neye borçlu olduğunu doktorları böyle açıkladı




Nuriye Nine 103 Yaşına Ulaştı: Gençler Sağlıklı Beslensin ve Kendilerine İyi Baksınlar

Nuriye Nine 103 Yaşında

4 Temmuz Mahallesi’nde 25 Temmuz 1923’te doğan Nuriye Nine, aynı mahallede kızı Fatma Fitoz ve torunu Fulya Çetiner ile birlikte yaşayan 3 çocuk ve 9 torun sahibi bir yaşlı. Nuriye Nine, yaşamında bir asrı geride bırakarak uzun bir ömre sahip.

Genellikle evde zaman geçiren Nuriye Nine, zaman zaman kitap okuyor ve gençliğinde dinlediği şarkıları söyleyerek neşeleniyor. Sağlıklı kalmaya çaba gösteren Nuriye Nine, elverişli hava şartlarında yürüyüş yapmayı tercih ediyor ve ilerleyen yaşına rağmen ihtiyaçlarının büyük bir kısmını kendisi karşılıyor.

“GENÇLER SAĞLIKLI BESLENSİN VE KENDİLERİNE İYİ BAKSINLAR” diyen Nuriye Nine, marangoz bir babanın kızı olduğunu ve çocukluğunda 5 kardeşinin hayatını kaybettiğini belirtiyor. Okuma yazma bildiğini ifade eden Nuriye Nine, “3 yıl okula gittim, sonrasında yollamadılar. O zamanlar fakirlik vardı.” diyor.

Nuriye Nine, Mustafa Kemal Atatürk dönemlerine denk geldiğini belirterek, “Karamürsel’e gelmiş ama ben görmedim.” şeklinde konuşuyor. Kendi sağlıklı yaşamını gençlere örnek gösteren Nuriye Nine, gençlerin sağlıklı beslenmelerini ve kendilerine iyi bakmalarını tavsiye ediyor.

Torunu Fulya Çetiner, anneannesinin uzun ömrünü gençliğinde sağlıklı yaşamasına borçlu olduğunu belirtiyor. Anneannesinin günlük rutininden bahseden Çetiner, “Sabah erken kalkar, kahvaltısını yapar, namazlarını kılar. Gezmeyi çok sever.” diyor. Doktorun annesinin sağlığını zayıf olmasına ve az yemesine bağladığını kaydeden Çetiner, Nuriye Nine’nin sülalesinde en yaşlı birey olduğunu vurguluyor.