O-3 Avrupa Otoyolu’nda İETT Otobüs Şoförüne Saldırı Olayı Güvenlik Kamerasına Yansıdı

İETT otobüsünde korku dolu anlar... Yol verme kavgasında bıçakla saldırdı

Dün saat 18.00 sıralarında O-3 Avrupa Otoyolu Bahçeşehir yönünde, seyir halindeki E-59 numaralı İETT otobüsü ile bir otomobil arasında yol verme nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüdü ve otomobilden inen bir kişi, otobüsün camlarına tekme atarak saldırmaya başladı. Trafik yoğunluğundan yararlanan saldırgan, otobüsün lastiklerini patlatmak için aldığı bıçakla koşarak geldi. Ardından otobüsün ön camına vurarak şoförü dışarı çıkarması için tehditler savurdu.

Bu korkunç olayın yaşandığı sırada otobüs içerisindeki yolcular, dehşet içinde olanları izledi. İETT şoförü, polisi aramaları ve saldırganın otomobilinin plakasını fotoğraflamaları için yolculara rica etti. Saldırgan, Bağcılar Göztepe Mahallesi yol ayrımına gelince otomobile binerek kaçmayı başardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve polis ekipleri, olayla ilgili çalışmalara başladı. Şüphelilerin tespit edilmesi üzerine gözaltına alındıkları bilgisi edinildi.

Bu olayın gerçekleştiği anlar, İETT otobüsünün güvenlik kamerası ve bir yolcunun cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.