Of’ta Yavru Kediye Şiddet Skandalı!

Kedi katilinden rezil savunma

Trabzon Of ilçesinde, 20 Mayıs tarihinde yaşanan olayda Halim Karaismailoğlu adlı şahıs, Kalyon mevkisinde bulunan bir elektrik trafosu yakınındaki çimenlik alanda yavru bir kediye defalarca tekme attı ve ayağıyla ezerek öldürdü. Ardından kediyi eline alarak uzağa fırlattı. Apartmanda yaşayan biri tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen bu acı olay, sosyal medyada büyük tepki topladı.

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO), kaydedilen videoyu paylaşarak kamuoyunu bilgilendirdi. Olayın ardından mahalle sakinleri ve TRAHAYKO’nun şikayeti üzerine polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Halim Karaismailoğlu, ‘5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet’ suçundan tutuklandı.

Halim Karaismailoğlu’nun ifadesinde, “Bazı sorunlarım nedeniyle psikolojim bozuktu. Kendimde değildim, o anları hatırlamıyorum” şeklinde beyanda bulunduğu öğrenildi. Ayrıca Karaismailoğlu’nun, daha önce birçok suçtan sabıkalı olduğu belirlendi.

TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, Karaismailoğlu’nun daha önce de benzer şikayetlere konu olduğunu belirterek, “Bu kişinin tek kedi öldürme olayı değil, daha önce de pek çok suç vakası var. Bu tür olayları normalleştirmemeli ve etkili, caydırıcı cezaların verilmesi gerekmektedir” dedi. Kurban, “Örneğin Eros’u öldüren kişi ne dedi? O da ‘Psikolojim bozuktu’ dedi. Ama ona daha caydırıcı bir ceza verilseydi, belki bu olay yaşanmayacaktı. Bu nedenle etkili ve korkutucu cezaların uygulanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.