Öğrenci İddia, Öğretmen Savunma

Öğretmenden öğrencisine iğrenç mesajlar! 'Evime bıraktığı sırada öpmeye çalıştı, okulda el hareketi ile taciz etti'

Kentte bulunan bir lisede 9. sınıf öğrencisi olan S.D., ailesine 18 Nisan günü öğretmeni M.K.’nin kendisine ‘WhatsApp’ ve sosyal medya üzerinden mesajlar gönderdiğini, son bir aydır da mesajların cinsel içerikli olduğunu, öğretmenin kendisine önce evde öpmeye çalıştığını ve daha sonra okulda elle tacizde bulunduğunu iddia etti. Bu iddialar üzerine ailesi, öğretmen M.K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

“HOCA LAFINI KALDIRSAK MI?”

Savcılık soruşturması kapsamında S.D.’nin ifadesinde, öğretmen M.K.’nin kendisinden özel ders almak istediğini söylemesi üzerine cep telefonu numarasını aldığını ve ardından cinsel içerikli mesajlar atmaya başladığını ifade etti. Öğrenci, öğretmenin kendisine sevgili olma teklifinde bulunduğunu ancak kendisinin bunu reddettiğini ve öğretmenin ısrar ettiğini söyledi.

S.D. ayrıca öğretmen M.K.’nin kendisine kolye, küpe ve yüzük takımı hediye ettiğini, ardından biriktirmiş olduğu parayı ceketine koyduğunu belirtti. Öğrenci, öğretmenin okulda arkadaşıyla konuşurken elini sıkıştığını da iddia etti.

S.D.’nin ‘WhatsApp’ ve sosyal medya hesaplarına atılan cinsel içerikli mesajlar da soruşturma kapsamında delil olarak sunuldu.

BABASI, KIZINA GÖZ KULAK OLUNMASINI İSTEDİ

S.D.’nin ifadesinin ardından M.K. gözaltına alındı. Öğretmen suçlamaları reddederek, S.D.’nin babasının kendisine kızına göz kulak olmasını istediğini belirtti. M.K., kendisinin S.D.’ye herhangi bir cinsel tacizde bulunmadığını savundu ve öğrencisiyle sadece öğretmen öğrenci ilişkisi çerçevesinde iletişim kurduğunu ifade etti.

M.K., öğrencisinin erkek arkadaşıyla uygunsuz göründüğüne dair uyarısının ardından iftira atıldığını iddia etti. M.K. hakkında tutuklama kararı çıkarıldı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de konuyla ilgili müfettiş görevlendirip soruşturma başlattı, öğretmen ise açığa alındı.

ÖĞRENCİLERDE TANIK OLARAK DİNLENDİ

Savcılık tarafından yapılan tanık ifadelerinde, S.D.’nin sınıf arkadaşları da öğretmen M.K.’nin öğrenciye takı ve para hediye ettiğini, öğrencinin tepki göstermesi üzerine hediyeleri geri aldığını teyit etti. Ayrıca öğrenciler, M.K.’nin S.D.’ye diğer öğrencilere nazaran daha fazla ilgi gösterdiğini belirtti.

KARAKOLDA TEHDİT MESAJI

S.D.’nin annesi N.D., M.K. hakkındaki suç duyurusundan sonra öğretmenin polis merkezinde kızına tehdit içeren mesajlar gönderdiğini belirtti. Anne, yaşanan olayların kızının ruh sağlığını olumsuz etkilediğini ve en ağır cezanın verilmesini talep etti.