Öğrenci Sınavı: Plan ve Hazırlık Detayları

Bugün LGS günü




Sınav Tarihi ve Ayrıntıları

Sınav Detayları ve Uygulama Planı

Sınav, sözel ve sayısal olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecek. Birinci oturum saat 09.30’da başlayacak, ikinci oturum ise saat 11.30’da başlayacak. İlk oturumda 50 soruluk sözel sınav için 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise 40 soruluk sayısal alandaki sınav için 80 dakika süre ayrılacak.

Toplamda 90 soruya cevap vermesi gereken adaylar, birinci oturumda 8’inci sınıf Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden sorularla karşılaşacak. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden sorular sorulacak.

Nüfus Müdürlükleri Özel Durumlar İçin Açık Olacak

Sınava, 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin başvurduğu belirtildi. Katılım zorunlu değil ancak özel durumları nedeniyle 187 öğrenci evde veya hastanede sınava alınacak. Sınav sonuçları 28 Haziran’da açıklanacak. Öğrencilerin ihtiyaç duyabileceği belgeleri alabilmeleri için Türkiye genelinde nüfus müdürlükleri bugün açık tutulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sınav Öncesi Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sınava girecek olan öğrencilere başarılar dileyerek “Allah zihin açıklığı versin” ifadesini kullandı.